fbpx

Szabadulás a csapdából

 

Néhány éve szerelmes lettem egy lányba a Facebook jóvoltából. Viharos szerelmünk mindössze négy napig tartott, de ez a történet most nem erről szól, csupán megismerkedésünk körülményei miatt teszek róla említést. Belefutottam egy topikba, ahol jó magyar szokás szerint kis hazánkat pocskondiázták, s megemlítettem, hogy azért nem oly rossz ez az ország, felhoztam példának az ízletes ételeket, s nem utolsó sorban a szép lányokat. A lány hevesen rám támadt, alig tudtam lecsillapítani, s mivel ez számára is meglepő módon sikerült, találkoztunk, beszélgettünk, s így alakult ki az említett kapcsolat.

Hogy kerül ez ide? Úgy, hogy nyilvános hozzászólásában arra szólított fel, hogy "valagnézegetés" helyett tennék inkább valami nemeset népemért. Ezzel bele is hullottam a hálózat marketing-csapdájába. Észlelte ugyanis, hogy a bűvös szót hozzászólás növekedés, később Messenger aktivitás, még később e-mail levelezés követte. Ezt az információt a Nagy Testvér elraktározta már-már végtelen memória-bugyraiba, hogy kellő pillanatban előhúzhassa.

Bővebben ...

Szerelmi gonosztevő, szerelmi áldozat 1 Az első gaztett, avagy terror az óvodában

szgsz 1          1   Az első gaztett – avagy terror az óvodában

A középső csoportban már nagyon komoly, kiforrott – és kiváltképp független – érzelmei vannak a kisembernek: szerelem (igen szerelem!) és barátság, már létezik a legjobb barát fogalma. Így volt ez velem is. Ez nem olyan, mint apu, anyu szeretete, az a szeretet – bár jóllehet, a legfontosabb – mégsem rajtam múlott, magától jelen volt, készen kaptam, nem volt saját „alkotás”.

Ugyanakkor az oviban ott volt Klányi Jóska, akiről már akkor tudtam, hogy a legjobb barátom, ezt meg is beszéltük, mintegy véd- és dacszövetséget kötve a többiekkel szemben, megállapodtunk, hogy sokkal jobban odafigyelünk egymásra, mint másokra, mindig együtt játszunk és étkezünk, soha nem hagyjuk egymást cserben.

Bővebben ...