fbpx

Bevezető

feherhollo1

Az õskor végén, az ókor hajnalán az emberiség civilizáció építésébe kezdett. Sajnos félresikerült.
Ezért világunk, a társadalmi rend, a civilizáció megérett a teljes cserére.

A média, a kommunikáció a közösségi Internet-oldalak - elsõsorban a Facebook - elterjedésével alapjaiban változott meg. Felhígult, csaknem áttekinthetetlenné vált. Politikai és gazdasági erõktõl független sajtó - legalábbis Magyarországon - nincs, vagy csak nagyítóval lelhetõ fel. Most belenyúlunk ebbe a darázsfészekbe, s nekilátunk a tabuk ledöntéséhez.

Nem nézhetjük tétlenül, hogy egyazon nép gyermekei, egyazon ország lakói szekértáborokba verõdve, egymással összeegyeztethetetlen nézetek, gondolatok, vélekedések mentén minden határon túli gyûlöletet tápláljanak egymással szemben, s polgárháborúba taszítsák az országot.
Lesznek írásaink, amelyek segélykiáltásnak, vészjelzésnek hallanak. Nem kívánjuk ezek hangvételét finomítani, nem bánjuk, ha ellenérzést váltanak ki, legalább megmozdul valami a közöny tengerében. Szeretnénk, ha még mielõtt puskaropogás hallik, szóba állnának egymással zsidók és antiszemiták, balosok és jobbosok, a szexualitás bármely formáját mûvelõk, a nép és a tõle elszakadt értelmiség, dohányosok és nem dohányzók, vegánok és húsevõk és így tovább. Megkérdezzük a legvállalhatatlanabb nézetek vallóit is arról, mi vezetett meggyõzõdésükhöz. Nincs tabu számunkra! Megengedhetjük magunknak, mert nincs vesztenivalónk. Legalábbis több, mint embertársainknak: békénk, szabadságunk, életünk.
Mindemellett teret adunk a köz- és kommersz médiából kiszoruló irodalmi és más mûvészeti alkotásoknak is, amelyek összhangban állnak említett céljainkkal. Ne fogja magát vissza tehát senki, akinek közölnivalója van a világgal, írjon bátran címünkre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Lapunkat kétnyelvûnek tervezzük, a beküldött írások fordítására azonban - a legjelentõsebbek kivételével - nem vállalkozunk.
Ahogy idõnk engedi, helyszíni riportokat is készítünk.

Mi szeretjük olvasóinkat, kérjük fogadjanak minket is elõítéletektõl mentesen, szeretettel.

2015. augusztus 


Al Mate alias Máté Sándor
(msmester)
Al Mate

AlMate